Verloren gelopen schildpad komt terug thuis met een grote verrassing.

Huisdieren zijn een geweldig geschenk voor de mensheid, maar ze moeten heel wat liefde krijgen. Een van de belangrijke lessen van dit verhaal is dat liefde gratis is.

Zo is ook de relatie van Thomas Tavares met zijn huisdier schildpad Odette. Thomas geeft haar de vrijheid om vrij rond te lopen in zijn huis in Rio de Janeiro. Ze loopt van het huis de tuin in en soms verdwijnt ze een dag of twee.

Ze komt echter altijd terug. Dan komt ze even van haar voederbakje eten en daarna verdwijnt ze weer voor haar volgende avontuur.

Dat was het leven van Odette tot ze op een dag niet meer terugkwam. Dagen werden weken en Thomas begon zich ernstig zorgen te maken.

Hij wist dat de schildpad goed voor zichzelf kon zorgen. Ze was erg onafhankelijk en dat wisten de twee maar al te goed, maar weken? Dat was gewoon te lang.

Wist hij veel dat Odette eigenlijk de tijd van haar leven had! Drie weken later toen Thomas met zijn moeder vertrok, zag hij haar richting huis kruipen.

Dan zag hij de nieuwe decoraties op haar schild. Een heleboel goudkleurige stickers in de vorm van hartjes bedekten haar schild. Geamuseerd bedacht Thomas zich dat ze wellicht carnaval gevierd had en nu pas terugkwam van het feestje.

Hij zat niet ver van de waarheid.

Thomas deelde een foto van de gedecoreerde schildpad op Facebook en de post oogstte algauw heel wat reacties.

De post werd ook opgemerkt door een vriendin van Thomas, Bia Ruffoni. Ze wist de waarheid over de avonturen van Odette en verschafte een woordje uitleg.

Toen ze door de wijk dwaalde, stootte ze inderdaad op een feestje. Niet zomaar een feestje, maar een verjaardagsfeestje van een 2-jarig meisje. De poort stond open dus liet ze zichzelf binnen.

Het nichtje van Bia vond de schildpad in de voortuin en riep meteen iedereen erbij om de onverwachte gast van dichterbij te bekijken. Het meisje riep: “Mooie schildpad – mooi.”

Thomas is erg opgelucht dat ze terug thuis is, maar hij vertelde The Dodo: “Ik vind het geweldig, maar ik ben een beetje verveeld. Ze zou me wel eens mogen uitnodigen voor haar volgende avontuur. Ik haat het om thuis te blijven.”

DEEL dit mooie verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: The Dodo