Vier “dansende omaatjes” veroveren het internet als een storm, maar ze zijn niet wie ze zeggen dat ze zijn.

Als je een groep bejaarde dames ziet dansen als vrouwen half hun leeftijd, zal je stoppen en kijken.

Een groep vrouwen heeft het Verenigd Koninkrijk als een storm verovert met hun dans battles op straathoeken en markten, Compleet met wandelstokken en de krulspelden nog in hun haar werden deze “omaatjes” plotseling de coolste dansgroep van het land.

Maar helaas zijn ze geen echte “oma’s.” Eigenlijk zijn het allemaal vrouwen tussen de 33 en 51 jaar oud, en maken ze deel uit van de Fizzog Productions dans groep. Sue Hawkin, 42, Jackie Fellows, 51, Deb Nicholls, 42 en Emma Rollason, 33, vormen dit snelvoetige kwartet.

Nadat een van hun eerste video’s viraal ging werden ze zowat plaatselijke iconen. “Ik toonde het gewoon aan vrienden en familie”, zei een gelukkige getuige die de video op YouTube postte. “Dan kreeg ik plots meldingen van mensen over de hele wereld. Ik had nooit gedacht dat dit zo populair zou worden. Die ochtend erna liep het helemaal uit de hand.”

Wat mooi is aan deze dansgroep is dat de vrouwen al 14 jaar lang samen dansen, en elkaar leerden kennen op de hogeschool waar ze muzikaal theater studeerden.

“We kunnen de reacties op onze video’s gewoon niet geloven”, zei Hawkins. “Onze karakters bestaan al een tijdje en ze figureren ook in gemeenschapsevenementen en shows”, legde Hawkins uit. “We ontwikkelden de personages na bezoeken aan verzorgingstehuizen in Black Country, dus deze grappige karakters zijn gebaseerd op de geweldige mensen die we ontmoetten.”

Hieronder kan je deze “omaatjes” aan het werk zien en vergeet dit niet te DELEN met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Shareably