Volgens zijn bordje was hij dakloos, maar kijk eens wat er gebeurt als we hem volgen naar zijn huis

Iedereen die ooit enige tijd in een grote of middelgrote stad heeft doorgebracht weet precies hoe het eraan toe gaat met de daar aanwezige zwervers die, dag in dag uit, om kleingeld vragen. Velen kennen inmiddels verhalen over zogenaamde nep-daklozen, die ervoor hebben gekozen om gewoon op straat te gaan zitten, zodat ze op die manier gratis geld kunnen krijgen, terwijl ze in werkelijkheid een compleet ander leven leiden.

Als je op zoek bent naar een levensecht voorbeeld van een zogenaamd dakloos persoon, die gesnapt wordt tijdens zijn duistere praktijken, dan ben je nu op de juiste pagina aangekomen. InformOverload wist er namelijk een op heterdaad te betrappen!

nep-dakloze

In een recent verschenen YouTube-video wordt namelijk een nep-dakloze stevig aan de tand gevoeld, als hij in zijn fraai ingerichte ruime woning staat. In eerste instantie ontkent de man de beweringen dat hij zich heeft voorgedaan als een dakloze, maar slechts één plaatje zegt vervolgens meer dan duizend woorden.

Er zwerven veel te veel daklozen door de straten, die daadwerkelijk elke dag worstelen om te kunnen overleven. De maatschappij zit dan ook zeker niet te wachten op mensen die profiteren van onze gulheid en daarbij geld in hun zak steken, terwijl ze het eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Zeker niet als ze in een mooi groot huis wonen, zoals de man uit de video.

“Er zijn vanzelfsprekend talloze mensen die medelijden hebben met daklozen en hen daarom hun zuurverdiende geld geven”, zegt Mike McCrudden, de presentator van de video. “Deze kerel maakt daar echter aan alle kanten misbruik van.”