Vrouw krijgt langs de kant van de weg hulp van een vreemde. 3 jaar later is ze geschokt als zijn identiteit wordt onthuld.

Op een regenachtige dag in 2014 waren Chris Wright en zijn familie onderweg naar de kerk in Georgia, VSA, toen ze langs de kant van de weg plotseling een auto zagen staan. Ze stopten en Chris vroeg de dame of ze oké was. De dame legde uit dat ze zonder benzine was gevallen en naar het dichtstbijzijnde tankstation zou wandelen.

Die dame was TunDe Hector, een alleenstaande moeder van twee, die toen door een echtscheiding ging en zware financiële problemen had.

“Op een zondag viel ik zonder benzine op de snelweg”, vertelde TunDe. “Ik begon te wandelen met mijn jerrycan en had maar 5 dollar op zak. Toen stopte die kerel en vroeg of ik hulp nodig had.”

Hij legde haar verhaal uit aan Chris nadat die haar een lift naar het dichtstbijzijnde tankstation had aangeboden.

Chris voelde erg mee met de alleenstaande moeder.

“Van binnenuit had ik een sterk gevoel en God zei me: ‘Wat er ook in je zakken zit, geef het aan haar. Ze heeft het nodig’”, zei Chris. “Ik gaf haar de 40 dollar en ze huilde, en ik wist niet of ik haar ooit nog zou terugzien. Maar het voelde alsof ik toen gestuurd werd om te doen wat ik deed.”

De genereuze vreemde vulde haar jerrycan en bracht haar terug naar de auto.

“Het was alsof hij door God gestuurd werd”, vertelde TunDe.

We spoelen even drie jaar verder. De moeder van Chris, Judy, moest in het ziekenhuis opgenomen worden. Ze was geveld door Parkinson en haar toestand verslechterde snel. Chris en zijn familie besloten om een verzorgster te zoeken om haar toch thuis te kunnen verzorgen. Ze begonnen te zoeken en interviewden verschillende kandidaten.

Op een dag belde de vader van Chris hem op en vertelde hem over een verzorgster die hij en zijn vrouw altijd aardig hadden gevonden. Hij zei hem dat hij voelde dat er iets anders aan haar was, en dat hij en Judy zich beter voelden als zij in de buurt was.

Chris was erg nieuwsgierig om deze dame te ontmoeten.

Net zoals zijn familie vond hij de vrouw meteen erg aardig. De vrouw en de familie deelden een toegewijd geloof, en de dame vroeg aan Chris naar welke kerk hij ging.

Chris antwoordde: de Cornerstone Church, en zij voegde eraan toe dat ze daar ooit de aardigste man ooit ontmoet had. Hij had haar jerrycan gevuld en haar 40 dollar gegeven. Toen besefte Chris wie ze was. “Dat was ik”, zei hij haar in tranen. Ze vroeg hem om zijn hoed af te nemen en toen besefte ze dat het inderdaad hij was. Ze huilden beiden en het was een bijzonder moment voor de hele familie.

TunDe werd een lid van de familie en ze zorgde voor Judy als geen ander. Ze kwam opdagen op dagen waarop ze niet verondersteld werd te werken. Omdat ze zoveel tijd met haar optrokken, leerde de familie Judy echt goed kennen. Ze wisten dat het haar droom was om een verpleegstersopleiding te volgen, maar dat ze dat niet kon betalen.

Helaas overleed Judy op 9 juli – wat toevallig ook de verjaardag van TunDe is.

Sommigen geloven in toeval, maar voor deze familie was dit een goddelijke tussenkomst.

De familie was zo dankbaar voor alle hulp van TunDe en de manier waarop ze voor Judy gezorgd had. Ze vroegen mensen om geld te doneren in plaats van bloemen te kopen voor de begrafenis. Het gedoneerde geld ging naar een fonds dat ze oprichtten om de studies van TunDe te kunnen betalen.

Ze zamelden 8.000 dollar in. Dan begon hun verhaal langzaam online te circuleren, wat tot nog meer donaties leidde. Ondertussen hebben ze al 35.000 dollar ingezameld.

“We weten dat God dit allemaal orkestreerde”, zei Chris. “We bleven maar zeggen: ‘Hier moet gewoon iets goed uit voortkomen.’”

Bekijk hieronder het moment waarop TunDe de cheque van 8.000 dollar overhandigd krijgt, en welke video wereldwijd een tranenstroom heeft veroorzaakt.

Of je nu in God of in toeval gelooft, zeker is dat dit verhaal een onwaarschijnlijk voorbeeld van karma toont.

DEEL dit als ook jij ontroerd was!

Bron en afbeeldingen: Newsner en YouTube