Vrouw snottert nadat ze haar verlovingsring verloor. 13 jaar later vindt ze hem op de meest onwaarschijnlijke plaats.

Een kostbaar item verliezen, dat al jaren in ons leven is, doet pijn. Er hangt zoveel emotionele waarde aan de eenvoudigste objecten. Als we zo’n schat verliezen, laat dit een diepe leegte na – en vrezen we dat ook de herinneringen die eraan vastkleven zullen vervagen.

Dat mocht een 84-jarige dame uit Canada aan den lijve ondervinden. Gelukkig kent dit verhaal een happy end.

Mary Grams woonde samen met haar man, Norman, meer dan 60 jaar op een boerderij in Alberta, Canada. Dertien jaar geleden, toen ze het onkruid aan het wieden was, verloor ze haar verlovingsring – de ring die ze van Norman had gekregen toen die haar tientallen jaren eerder ten huwelijk vroeg.

“We zochten op handen en voeten”, herinnert Mary zich. “We konden hem niet vinden. Ik dacht dat ik hem voorgoed kwijt was.”

Mary was verwoest door het verlies van de prachtige ring. “Ik heb zoveel gehuild”, zei ze. Mary had de ring sinds 1951 gedragen – ze had hem nooit uitgedaan.

Ze kon het niet over haar hart krijgen om het verlies van de ring aan haar echtgenoot te vertellen. Dus bleef het geheim tussen Mary en haar zoon. “Ik vertelde het niet aan Norman omdat ik hem niet wilde teleurstellen. Dan ging ik eindelijk naar de juwelier en kocht een goedkope ring. Ik zei het alleen tegen mijn zoon, aan niemand anders.”

Norman overleed vijf jaar geleden, vlak na hun 60e huwelijksverjaardag, en heeft nooit iets geweten over de verloren ring. Volgens Mary had hij de veel goedkopere vervanging nooit opgemerkt. Niettemin was Mary nog altijd diepbedroefd dat ze de ring die Norman haar gekocht had nooit meer zou terugzien.

Maar er stond Mary een geweldige verrassing te wachten, eentje waarop ze niet meer gehoopt had.

De boerderij van Mary en Norman was al meer dan 100 jaar in de familie. Terwijl de schoondochter van Mary, Colleen Daley, groentjes voor het avondmaal verzamelde, vond ze de ring rond een van de wortelen!

“Ik herkende hem meteen”, zei Mary. Aanvankelijk dacht Colleen dat ze gewoon een raar uitziende wortel in haar handen had – ze merkte de ring eerst niet op. Ze wilde de wortel zelfs aan haar hond te eten geven. Pas toen ze de wortel later afspoelde, merkte ze de ring op.

“Het zag er erg raar uit”, zei ze. “Zoiets had ik nog nooit gezien.”

De oorsprong van de ring was niet moeilijk te achterhalen. “Ik wist dat het ofwel van oma ofwel van mijn schoonmoeder moest zijn”, zei Colleen. Er had al die tijd immers geen andere vrouw op het landgoed gewoond.

Dus eindelijk, na 13 jaar en teveel tranen, heeft Mary haar ring terug. Ze spoelde de ring af en giechelde toen ze hem aan haar vinger schoof. “Ik dacht dat ik naar de juwelier zou moeten gaan, maar hij past nog”, zei ze stralend.

We zijn zo blij voor Mary! Ze had nooit gedacht de ring ooit nog terug te zien, maar het lot (en enkele hongerige magen) kwamen tussenbeide.

DEEL dit opmerkelijke verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: So Share This