WAARSCHUWING! Check je voorraadkast. Als je 1 van deze snacks hebt, gooi die dan ZSM weg…

Er bestaan vandaag de dag zoveel manieren waarop voedsel besmet kan geraken, in de eerste plaats wegens de massaproductie, maar ook wegens het productieproces zelf waarbij het voedsel met heel wat verschillende omgevingen in aanraking komt. Dat is waarom je altijd waakzaam moet zijn over voedsel dat wordt teruggeroepen voor je een infectie oploopt.

snacks

General Mills heeft een verklaring uitgevaardigd waarin ze hun Nature Valley repen terugroepen omdat ze besmet zouden zijn. De volgende items werden teruggeroepen:

De Nature Valley Proteïne Chewy Bar met honing, pinda en amandel. In deze pakketten zitten vijf repen met de barcode 000-16000-47196. Doodzonde dat ze teruggeroepen worden, want ze zijn niet alleen lekker maar in de regel erg gezond!

De tweede reep die wordt teruggeroepen, is de Nature Valley Proteïne Chewy Bar met pinda, amandel en pure chocolade. Opnieuw zitten er vijf repen in dit pakket met de barcode 000-16000-45724.

Deze repen moeten allemaal onmiddellijk weggegooid worden! De reden waarom ze worden teruggeroepen, is omdat ze besmet werden met Listeria. Deze repen hebben allemaal een gemeenschappelijk ingrediënt en dat zijn zonnebloempitten. Het bedrijf dat de zonnebloempitten aanlevert, heeft General Mills laten weten dat deze mogelijkerwijze besmet zijn. Daarom nam General Mills de beslissing om geen risico’s te nemen en de repen terug te roepen.

Als je Listeria oploopt, raadpleeg dan zo snel mogelijk een arts om behandeld te worden. Enkele veelvoorkomende symptomen zijn: spierkrampen, diarree, koorts en een verzwakt immuunsysteem.

DEEL deze belangrijke waarschuwing met iedereen die je kent!