Waarschuwing: Doe nooit DIT bij je baby als je hem in de auto zet. Dit kan levens redden!

Gordels in de auto zijn natuurlijk bedoelt om iemand te beschermen. Dat geldt hetzelfde bij kinderzitjes. Tijdens de winter zal ik echter twee keer nadenken voordat je zomaar de gordel om doet bij je baby.. Dan heb ik het over de koude periodes dat de gordel (normaal gesproken) over de winterjas heen zit.

gevaarlijkgevaarlijk

Dit kan erg gevaarlijk zijn. Het lijkt er op het eerste gezicht op dat het geen enkel kwaad kan, omdat de gordel gewoon om de winterjas zit. Maar na het zien van het volgende filmpje zal je daar waarschijnlijk heel anders over denken. Tijdens een crash kan dit namelijk het verschil betekenen tussen leven en dood. De reden daartoe is dat als de gordel over de winterjas heen zit, hij te los om het lichaam zit. Tijdens een ongeluk kan iemand van weinig gewicht (in dit geval een baby) makkelijk uit het kinderzitje gegooid worden door de druk die vrijkomt.

Daarom is het erg belangrijk om de winterjas eerst uit te trekken bij een kind voordat je de gordel om doet.

Ik had persoonlijk geen enkel idee, daarom willen wij van VideoMundo dat dit bericht met zoveel mogelijk ouders GEDEELD wordt. Twijfel dus niet en DEEL dit bericht met al je vrienden en familie op Facebook!

https://youtu.be/9uEfou4sJQ0