Wat mooi! Papa giet gekookte waskrijtjes door een zeef. Zie het resultaat is voor het ziekenhuis.

Soms heb je maar een klein idee nodig om iets heel groots te verwezenlijken. Soms begint dat kleine ideetje zelfs bij een oud, opgebruikt krijtje. Voor papa Bryan Ware kwam dit aha-moment toen hij in een restaurant zag hoe oude kleurpotloodjes werden weggegooid. Hij wist dat hij er nog iets mee zou kunnen doen. Ware begon de oude krijtjes te verzamelen, smolt ze en maakte er iets opmerkelijk van.

zeef

“Ze zeiden dat ze ze moesten weggooien nadat ze op tafel hadden gelegen” vertelde Ware. “Dat was echt eens soort vonk voor me; er moest nog iets zijn wat we ermee konden doen.”

Hij creëerde het The Crayon Initiative, een programma dat ondertussen honderden vrijwilligers telt die oude krijtjes verzamelen en sorteren. Nadat hij ze kleur per kleur smelt, maakt hij nieuw krijtjes en geeft ze gratis aan kinderen in het ziekenhuis. Nu verzamelt Ware 225 kg krijtjes per week van scholen en restaurants. Al de rest gebeurt verder in zijn keuken. De kinderen in de lokale ziekenhuizen zijn dolenthousiast en kunnen hun fantasie in moeilijke tijden zo helemaal de vrije loop doen gaan.

“Het verschaft hen de mogelijkheid om te zijn wie ze willen zijn” zei Ware. “Dromen van wat ze ook maar willen zijn. Dat is precies wat wij doen.”

DEEL dit geweldige project met je vrienden en familie op Facebook!