Wrede mannen slaan een spijker door de kop van de hond en begraven hem vervolgens levend

In de Britse stad Middlesbrough zijn twee mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden voor zware dierenmishandeling. Het duo had een spijker door de kop van een hond geslagen en het dier nadien levend begraven.

Tijdens een wandeling trof een koppel het jankende dier aan. Ze brachten de hond nog naar een dierenarts, maar alle hulp kwam te laat.

“Ik kon het gewoon niet geloven”, zegt de man van het koppel, dat anoniem wil blijven. “Wie is er nu zo wreed? De dierenarts zei dat dit het zwaarste geval van dierenmishandeling was dat hij ooit gezien had.”

Mannen slaan spijker door kop van hond en begraven het dier levend

Veroordeling

Na enig onderzoek kon de politie de daders traceren. Het gaat om twee mannen van 59 en 60 jaar oud. Een van hen was de eigenaar van de hond. Hij verklaarde dat hij geen geld had om de blinde hond te laten inslapen en dat hij hem daarom zelf om het leven wou brengen. Volgens zijn advocaat was het niet zijn bedoeling om de hond te martelen.

De rechter sprak echter van een barbaarse actie en een “onnoemelijk leed”. Hij veroordeelde de twee tot een celstraf van vier maanden.

Bron: nieuwsblad.be