Ze gaan een oud verlaten huis slopen, maar dan vinden ze DIT in de afgesloten kelder. Ongelooflijk!

Vele jaren terug zou een oud verlaten herenhuis in Londen gesloopt worden. Maar in 2006 werd een stichting opgericht om de collectie houten kratten die in de kelder werd ontdekt te onderzoeken. De kratten waren blijkbaar sinds 1940 onaangeroerd en wanneer ze eindelijk geopend werden onthulden ze een verbluffende verrassing.

schat

In de kratten zaten ongeveer 5000 specimen van onverklaarbare fauna en flora – zaken die je alleen maar in fantastische dromen ziet. We hebben het hier over gedroogde draken, baby weerwolven en kleine feetjes, die op zeker ogenblik allemaal ontleed, bewaard en uiteindelijk gedurende tientallen jaren vergeten werden. Maar nog het meest fascinerende aspect van deze ontdekking is de man die voor deze kratten verantwoordelijk was – een rijke aristocraat en cryptozoöloog genaamd Thomas Merrylin, geboren in Engeland in 1782. Merrylin was een mysterieuze kluizenaar die zijn leven wijdde aan het onderzoeken en bewaren van vreemde soorten.

Uiteraard wordt deze collectie op heel wat scepticisme onthaald. Sommigen denken dat het gewoon een vreemd kunstproject was, terwijl anderen overtuigd zijn van de authenticiteit van de vondst.

Tegen het einde van de 17e eeuw onderzocht en bewaarde Thomas Theodore Merrylin een bizarre collectie van onverklaarbare wezens en prullaria.

schat1

De kratten bevatten onverklaarbare gedroogde fauna en flora …

schat2

Zoals een doos vol kleine feetjes …

schat3

schat4

En een skelet van een foetus …

schat5

De schat werd ontdekt in zijn oud huis in Londen en de kratten waren blijkbaar sinds 1940 onaangeroerd gebleven.

schat6

Dit is Alex CF, de curator van de collectie die de verzameling gedurende de voorbije tien jaar inventariseerde.

schat7

Wat vind jij van de Merrylin Cryptid Collection? Laat het ons weten en DEEL deze bizarre vondst met je vrienden en familie op Facebook!

https://youtu.be/8kP7y3tvvEM