Ze redde deze schildpad en zette hem terug in het water. En toch ging hij meteen dood. De reden? OEPS!

Toen een Snapchat-gebruiker een video van haarzelf deelde tijdens het ‘redden’ van een ‘schildpad’ door deze in een vijver te gooien, zorgde deze actie er hoogstwaarschijnlijk voor dat het beest meteen kwam te overlijden.

Waarom? Omdat het diert wat de tiener vasthoudt geen waterschildpad is, maar een gopherschildpad.

schildpadredster

De reden waarom ze het reptiel waarschijnlijk doodde, schuilt in het feit dat het dier wat ze in het water gooide niet kan zwemmen.

Nadat het Snapchat-meisje het beest in het water had gegooid, wezen bezoekers van de sociale mediasite erop dat gopherschildpadden niet kunnen zwemmen. De ondoordachte actie van het meisje heeft hoogstwaarschijnlijk het leven van het dier gekost.

In de korte video zegt het meisje dat het redden van schildpadden haar hobby is, om vervolgens de schilpad zijn doodstraf te geven.

De actie van het meisje is niet alleen dodelijk voor de schildpad. Het is ook een misdrijf. Gopherschildpadden zijn officieel erkende beschermde diersoorten in de Amerikaanse staten Louisiana, Alabama en Mississippi.

Gopherschildpadden komen ook voor in Florida. In deze Amerikaanse staat heeft de overheid waarschuwingen onder de bevolking verspreid, met het verzoek om deze schildpadden NIET in het water te gooien.

DEEL alsjeblieft deze video, zodat anderen nooit dezelfde fout zullen maken als dit meisje en de gopherschildpad daardoor beter beschermd is.