Ze werd gevonden met samengesnoerde poten en toegebonden snuit. Als ze haar lichaam bekijken, ontdekken ze iets verschrikkelijks.

Elke dag krijgen dierenwelzijnsorganisaties nieuwe oproepen van mensen die verweesde of mishandelde dieren hebben gevonden. Ze verging het ook bij de dierenhulporganisatie “Pupekas” in de Zuid-Spaanse havenstad Almería. Een voorbijganger had een hond in een vreselijke toestand aangetroffen.

Een van de medewerkster ging meteen op pad, maar wat ze daar ontdekte, schokte haar diep. De Podenco hond werd door haar vorige eigenaar gewoon aan haar lot overgelaten – zonder water of eten. Men had zelfs haar poten samengesnoerd en haar snuit dichtgebonden, zodat ze niet meer kon lopen of blaffen.

In plaats van haar naar een asiel te brengen, zou ze in de zomerhitte moeten sterven. We vragen ons af hoe een mens een dier zoiets kan aandoen.

De dappere hond was compleet uitgedroogd en verloor steeds opnieuw het bewustzijn. Een paar uur later en alle hulp zou te laat gekomen zijn. Blijkbaar had ze tot voor kort ook nog voor puppy’s gezorgd, maar van hen ontbrak elk spoor.

Nadat ze door een dierenarts onderzocht en verzorgd werd, werd ze in het opvangcentrum van Pupekas ondergebracht. Daar gaven de werknemers haar de naam “Esperanza” (hoop). In de daaropvolgende weken zou Esperanza helemaal herstellen.

Maar er was nog meer goed nieuws voor Esperanza: een liefdevolle familie had zich aangemeld om de hond een nieuwe thuis te schenken. En zoals we op de onderstaande foto zien voelt ze zich kiplekker bij haar nieuwe familie.

Hoewel het verhaal van Esperenza een happy end kende, sterven er nog al te veel dieren een wrede dood. Daarom is het zo belangrijk dat we onze ogen goed openhouden en organisaties als Pupekas steunen.

DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: La nube de algodón