Zijn baas zei hem dat hij er wat slapjes uitzag. Even later kreeg hij tandpijn. Wat de dokters ontdekken? Vreselijk!

Soms hebben sommige mensen gewoon geluk. Mike Bell uit Dallas in Texas was vorig jaar in december aan het werk toen zijn baas hem zei dat hij er niet goed uitzag. Hij adviseerde hem om naar het hospitaal te gaan.

Dit is een typisch geval van iemand die het geluk aan zijn zijde heeft, want bleek dat Bell een tandinfectie had waarvan de bacteriën in zijn bloed en in zijn hart waren terechtgekomen. Als hij enkele uren langer had gewacht, zou hij gestorven zijn.

tand

Zoals zijn hartchirurg Dr. Mark Pool het verwoordde: “Zonder onmiddellijk ingrijpen, zou hij in enkele uren gestorven zijn … we zagen dat het bloed normaal uit het hart gepompt werd, maar onmiddellijk daarna terug in het hart stroomde, wat op ernstige lekken aan de hartklep wijst.” Er begon zich ook vloeistof in de longen van Bell op te hopen.

Bell moest onmiddellijk een operatie ondergaan, wat ook gebeurde. Dr. Pool herstelde de lekkende hartklep en verwijderde de infectie.

Nu is Mike Bell opnieuw gezond en hij is zijn baas enorm dankbaar dat hij tijdig opmerkte dat er iets niet aan de hand was. Hij is dankbaar voor de tijd die hij nog met zijn familie kan doorbrengen.

Hij kijkt ernaar uit om nog heel wat leuke momenten met hen te beleven. Hij en zijn vrouw zullen in de lente hun 23e huwelijksverjaardag vieren en zijn zoon vierde recent zijn 21e verjaardag.

Als we een les uit deze geschiedenis moeten onthouden dan is het wel dat je hart een van de belangrijkste dingen zijn die je hebt. Wat we zomaar als normaal aannemen, kan je bijzonder snel verliezen.

In het geval van Bell zou het nog enkele uren geduurd hebben. Denk eraan om je elk jaar door de dokter te laten controleren en zorg ervoor dat je zo gezond mogelijk bent! Bekijk hieronder de volledige video!