ZO hou je etenswaren in aangebroken verpakkingen langer vers. Handig!

Iedereen houdt wel van een lekkere nootjes, chips of snoepjes bij een avondje tv kijken. Maar wanneer de volgende keer dezelfde zak erbij pakt zijn de nootjes vaak niet meer zo lekker ze worden taai omdat je de zak niet goed kun afsluiten. Voor dit probleem hebben wij een heel handige zelf te maken oplossing…

Als je langer wilt genieten van de lekkernijen en wilt zorgen dat ze niet taai worden dan is het belangrijk dat je zakjes goed afsluit. Goed bewaren is een must, want als je alles weg moet gooien doordat de smaak niet meer zo lekker is, is het ook zonde. Maar wat nu als er een heel makkelijke manier is om te zorgen dat je versnaperingen lekker blijven en niet taai worden.

Snij of knip een fles een paar centimeter onder de opening met de dop open, net als op de afbeelding aangegeven. Zorg wel dat je niet in je vingers snijdt dus pas op! Zo heb je een deel van de bovenkant van je fles. Met dit onderdeel van de fles kun je een makkelijke sluiting maken waardoor het voedsel langer lekker blijft. Haal het dopje van de bovenkant van de geknipte fles af en plaats deze boven op het zakje. Trek de bovenkant van de zak door het gat heen.

Vouw het open stuk van het zakje over de fles heen totdat de dop op het flesje past. Draai de dop erop en klaar is je zakkensluitertje! Dat was super makkelijk en het is ook nog eens goedkoop.

Vouw de opening van de zak over de fles totdat de dop op de sluiting past. Draai de dop op de sluiting zodat hij helemaal lucht dicht zit. Je hebt nu een ideale en heel makkelijke te maken afsluiting voor allerlei soorten open zakken die gesloten moeten worden.

Bron: tipenideetjes.net