Zwangere vrouw ligt na een ongeval stervend op de grond. Maar kijk hoe een verpleger buiten dienst weigert op te geven.

Keith Ezell kon niet vermoeden dat hij die dag een leven zou redden, en dat zelfs nog voor hij op het werk zou aankomen. Als een verplegend assistent in het Louis Stokes Cleveland VA Medical Center is hij het gewend om mensen in penibele omstandigheden te helpen.

Maar op 19 februari zochten de omstandigheden hem uit. Terwijl hij door Ohio reed hoorde hij plotseling een knal.

Hij wilde voor het werk nog even boodschappen doen voor zijn moeder, maar besloot op onderzoek uit te gaan. Wat hij aantrof, was iets echt uit een nachtmerrie.

Enkele wagens waren tegen elkaar geknald. Toen hij dichterbij kwam begon een van de bestuurders te schreeuwen: “Ze ademt niet! Help mij! Help mij!”

Het leven van een vrouw in een van de auto’s hing aan een zijden draadje. Om het nog erger te maken: ze was zwanger.

“Ze was zo goed als weg”, zei Ezell. “Dus legde ik haar op de grond en begon haar meteen te reanimeren.”

Ezell was meer dan voorbereid. Hij had onlangs niet alleen een cursus reanimatie voltooid, maar had ook een zuurstofmasker in zijn tas.

Hij paste gedurende vijf lange minuten borstmassage toe en gaf haar mond-op-mond beademing, terwijl de menigte zich samentroepte en de politie arriveerde. Ezell begon zich af te vragen of zijn inspanningen nog wel zin hadden.

“Ze sloeg blauw uit. Ze had geen pols, en ik bleef maar denken: ‘Ik kan ze niet laten sterven.’”

Gelukkig deed ze dat niet. Kort nadat de hulpverleners arriveerden, hoorde Ezell iemand roepen dat ze een pols had.

Het verhaal van Ezell toont aan dat eigenlijk iedereen een reanimatiecursus zou moeten volgen. Dit slachtoffer mag van geluk spreken dat deze held op het juiste moment op de juiste plaats was. Maar een verslag van WKYC werpt toch een donker randje over dit verhaal. Nadat de hulpverleners arriveerden, ontdekten ze dat de vrouw een dosis Narcan had genomen, een verdovend middel. Ze leed naar verluidt aan de gevolgen van een overdosis heroïne.

DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Liftable